Pagina's

Totaal aantal pageviews

woensdag 22 mei 2013

RECEPT: Kaneelijs

Hey, vandaag heb ik een lekker recept voor jullie namelijk kaneelijs. Ik hou van alle soorten ijs, maar kaneel ijs heb ik nog nooit gehad, daarom leek het me wel leuk om hier een keer een recept over te maken zodat jullie het een keer kunnen maken en proeven.

Benodigheden:
  • 200 gr witte kristalsuiker
  • 175 ml volle melk
  • 175 gr extra dikke room (vetgehalte 50%)
  • 2 eieren, geklopt
  • 250 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
  • 1 theelepel vanille-extract 
  • 2 theelepels kaneelpoeder                                                                                                                                                                                                                                                                                                 Bereidingswijze: 
  1. In een sauspan op een matig hoog vuur suiker, melk en 175 ml extra dikke room vermengen en tegen het kookpunt brengen. Als het mengsel suddert van het vuur halen en de helft bij de eieren schenken. Snel kloppen zodat de eieren niet stollen. Het eiermengsel terugschenken in de pan en de resterende extra dikke room toevoegen. Onder constant roeren op een matig laag vuur laten koken totdat de saus dik genoeg is zodat het aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Van het vuur halen, vanille en kaneel erdoor kloppen en apart zetten om af te laten koelen. Het afgekoelde mengsel in een ijsmachine schenken en volgens de gebruiksaanwijzing invriezen.


hebben jullie ooit kaneelijs gehad?
                                                                                                                                         

Geen opmerkingen:

Een reactie posten